NYTT

Hitom

Joshua Kent Bookman

Kommer snart

Svenska vanor 

Mattias Axelsson

My Father Never Walked on Water

D’amour Nordkvist

Kanske måla dörren blå

Anna Bokedal

Fear and Falukorv

Tomas Spragg Nilsson

Läromedel

Läkarsvenska

Emil Molander

Sofi Tegsveden Deveaux

Kroppen på svenska

Emil Molander

Tåget går

Agnes von Krusenstierna

Den blinda

Karin Boye

Pälsen

Hjalmar Söderberg

Handböcker

Swedish for Parents

Sarah Campbell

Working in Sweden A-Z

Anne Pihl

Sofi Tegsveden Deveaux

Handbok i välkomnande svenska

Sofi Tegsveden Deveaux

Skönlitteratur & biografier

Six Weeks’ Holiday

Ed. Sofi Tegsveden Deveaux

Close to elsewhere

Joshua Kent Bookman

Shop

Du köper oftast till lägst pris här i vår egen shop, men våra böcker finns också hos till exempel AdlibrisBokus och Amazon.

Beställer du till en organisation, ett utbildningsföretag eller en skola? Kontakta oss för att bli företagskund.

Läkarsvenska

Hörförståelse och ordkunskap i svenska för utländska läkare

Författare: Emil Molander & Sofi Tegsveden Deveaux

Språk: svenska

Utgiven: april 2019

Läkarsvenska är ett läromedel i yrkessvenska på nivå B2-C1 (GERS) utvecklat för utländska läkare. Boken kan med fördel användas som del av kursverksamhet eller vid självstudier, och ger god förberedelse för språktest och kunskapstest för läkare som söker legitimation i Sverige.

Hitom

Berättelser mellan platser

Författare:  joshua kent bookman

Språk: engelska

Utgiven: maj 2019

close to elswhere är en roman om att vara någon annanstans och att återuppväcka liv i platser som ännu inte är hemma. Den amerikanska konstnären och författaren debuterar i detta poetiska släktepos där berättelser från förr påminner oss om migrationens tidlösa frågor.

Tåget går

Novell med språkövningar

Författare:  Agnes von Krusenstjerna, pedagogiskt material av Sofi Tegsveden Deveaux

Språk: svenska

Utgiven: maj 2019

Arne, åtta år, lever i den lilla värld som järnvägsstationen där han bor erbjuder. Att tågresenärerna som reser förbi är på väg vidare mot något större intresserar honom inte. Det viktigaste allt är att vinna trädgårdsmästarens dotter. Men när målet är nått inträffar det otänkbara.

Som en del av serien Lysande litteratur är Tåget går en novell med språkövningar för den som lär sig svenska på hög nivå. Novellen kompletteras med hör- och läsförståelse, ordlistor, ordkunskap och diskussionsfrågor.

 

Pälsen

Novell med språkövningar

Författare:  Hjalmar Söderberg, pedagogiskt material av Sofi Tegsveden Deveaux

Språk: svenska

Utgiven: maj 2019

När Doktor Gustav Henck är på väg hem på julaftonskvällen råkar han ut för en olycka. Han får hjälp av sin gode vän John Richardt och får lära sig hur livet ser annorlunda för den som har pengar och makt.

Som en del av serien Lysande litteratur är Pälsen en novell med språkövningar för den som lär sig svenska på hög nivå. Novellen kompletteras med hör- och läsförståelse, ordlistor, ordkunskap och diskussionsfrågor.

 

Den blinda

Novell med språkövningar

Författare:  Karin Boye, pedagogiskt material av Sofi Tegsveden Deveaux

Språk: svenska

Utgiven: maj 2019

Tyra, 16 år, besöker sin faster och vårdnadshavare för första gången sedan hon flyttat hemifrån. Trots att de har svårt att uttrycka sina känslor för varandra kommer de så småningom fram till att det som binder dem samman är att de, till skillnad från andra, ser.

Som en del av serien Lysande litteratur är Den blinda en novell med språkövningar för den som lär sig svenska på hög nivå. Novellen kompletteras med hör- och läsförståelse, ordlistor, ordkunskap och diskussionsfrågor.

 

Swedish for Parents

Language for life with a young family in Sweden

Författare: Sarah Campbell

Illustratör: Cibele Guimaraes

Språk: engelska

Utgiven: februari 2019

En praktisk handbok i svenska och svensk barn- och föräldrakultur, för utlandsfödda föräldrar som är nya i Sverige. Här får man lära sig vanligt förekommande ord och koncept, enkla men effektiva fraser för att ta kontakt med andra, och hur det fungerar med sjukvård, BVC, öppna förskolan, förskola och högtider. I boken får man också läsa om andra utlandsfödda föräldrars personliga erfarenheter av det svenska samhället. Här bidrar Al Pitcher med sin insiktsfulla humor. Vi får även en inblick i det svenska pysslandet genom Kreativa Karin.

Boken är illustrerad av Cibele Guimarães.

Handbok i välkomnande svenska

Prata med dina utländska kollegor

Författare: Sofi Tegsveden Deveaux

Illustratör: Lotta Sundin

Språk: svenska

Utgiven: oktober 2018

Har du utländska kollegor som är nya i Sverige, eller tar du emot nyanlända praktikanter på ditt jobb? Tycker du att det är svårt att få till en bra introduktion, få kontakt och utveckla en bra relation, trots god vilja från båda håll? I så fall är det här boken för dig.

Sofi Tegsveden Deveaux delar med sig av praktiska råd och insikter från sitt eget arbete och erfarenheter av att arbeta och kommunicera med akademiker med utländsk bakgrund. Boken kräver inga förkunskaper i språk eller pedagogik, och riktar sig till arbetsgivare och kollegor till utlandsfödda yrkespersoner som lär sig svenska, men också de som möter inlärare i föreningslivet eller civilsamhället.

Six weeks’ holiday

True stories about the myths and realities of working in Sweden

Redaktör: Sofi Tegsveden Deveaux

Språk: engelska

Utgiven: oktober 2018

Bakom varje flytt till Sverige finns en personlig historia att berätta. Förväntningar blands med verklighet, besvikelse med lättnad, värderingar med vanor. Och genom den nya kulturens prisma upptäcker man också ett nytt eget jag, en identitet som är mer sammanvävd med kontexten än vad man kanske hade trott.

Six weeks’ holiday – True stories about the myths and realities of working in Sweden är en antologi med 17 medverkande författare. Dessa, med ursprung i världens alla hörn, berättar om sina erfarenheter av svensk arbetsplatskultur och svensk arbetsmarknad, och också hur de själva har påverkats som personer av att flytta till Sverige.

Kroppen på svenska

Illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal

Författare: Emil Molander

Språk: svenska & engelska

Nivå: A1-C1

Utgiven: maj 2018

Ett kombinerat referensverk och övningsbok med ett stort antal illustrationer i färg, och med över 350 ord relaterade till kroppen. Passar för all utländsk vårdpersonal, som till exempel läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och fysioterapeuter. Boken ger en detaljerad och genomgripande introduktion till kroppsdelar på svenska, samt information om hur de ska uttalas och böjas.

Working in Sweden

The A-Z Guide

Författare: Anne Pihl & Sofi Tegsveden Deveaux

Språk: engelska

Utgiven: maj 2018

Working in Sweden – The A–Z Guide är en inledning till svensk arbetsplatskultur, på engelska. Boken ger på så sätt era utländska medarbetare chansen att komma in i den kollegiala gemenskapen och arbetsplatskulturen innan – eller samtidigt som – de lär sig svenska.

Det här är en perfekt introduktionsgåva till den nyanställda eftersom den tar upp de frågor som svenska arbetsgivare lätt tar för givet att alla har svaret på.

Ett enkelt och praktiskt ordboksformat gör det lätt att hitta rätt uppslag, men bokens lättsamma ton gör den också lämplig för underhållande sträckläsning.

Katalog

Ladda ner sommarens katalog på engelska eller svenska.