Våra författare

D'amour Nordkvist

D'amour Nordkvist

Författare

D’amour är född och uppvuxen på landsbygden i Rwanda. Efter att studierna till präst hastigt avbröts i samband med inbördeskriget 1994 började han istället studera ekonomi i Kina. Han har arbetat länge på IKEA och driver numera sitt eget företag, Igitego.

Han lever med sin dotter i värmländska Kil.

D’amour är aktuell med Far fick aldrig gå på vatten som kommer 13 november 2019.

Anna Bokedal

Anna Bokedal

Författare

Anna lever sedan 2007 i skotska Aberdeen med sin man och fem barn. Där arbetar hon som lektor i svenska på University of Aberdeen, som är Storbritanniens femte äldsta universitet.  Genom flytt och familjeliv har hon ett eget perspektiv på att komma till ett nytt land. Annas öga för vardagens små detaljer, livets underligheter och kulturskillnader öppnar upp för en ny förståelse för det som vi gärna tar för givet.

Anna är aktuell med boken Kanske måla dörren blå.

Mattias Axelsson

Mattias Axelsson

Författare

Mattias Axelsson är gymnasielärare i historia, religion och samhällskunskap. Han är expert på svenska högtider och traditioner, och driver bloggen Svenska högtider. Han anlitas regelbundet av Radio P4, Expressen och Göteborgsposten för att berätta om varför vi gör som vi gör.  Mattias är också känd som den sista personen som skötte Sveriges officiella Twitterkonto, Curators of Sweden.

Mattias är aktuell med boken Tacos, tvättstuga och tack för senast: Svenska vanor A–Ö.

Tomas Spragg Nilsson

Tomas Spragg Nilsson

Författare

Tomas är kommunikatör med intresse för politik, berättande och sociala medier. Just nu handlar hans liv om att gå utanför komfortzonen. Sin fritid lägger han på ett stort och personligt integrationsprojekt som går ut på att bli svensk.

Tomas är aktuell med Fear and Falukorv som utkommer våren 2020.

Joshua Kent Bookman

Joshua Kent Bookman

Författare

Joshua Kent Bookman är en amerikansk författare och konstnär, bosatt i Boston. Han har levt och arbetat i flera länder, inklusive Sverige, och har ett stort intresse för hur resande och migration upplevs i känseluttryck och känslor.

Joshua är aktuell med  Hitom [close to elsewhere].

Sarah Campbell

Sarah Campbell

Författare

Sarah kommer ursprungligen från Storbrittanien och flyttade till Sverige 2013 tillsammans med sin familj.

Hon har en bakgrund i lingvistik och global kommunikation och gör just nu en PhD i didaktik på Uppsala universitet.

Sarah är aktuell med Swedish for Parents.

Anne Pihl

Anne Pihl

Författare

Anne kommer ursprungligen från Irland och flyttade till Stockholm tillsammans med sin svenska man och nyfödda dotter 1998.

Nu arbetar hon som som konsult i relocation och håller i workshops i interkulturell kommunikation. Hon hjälper sina kunder att finna sig till rätta i Sverige, baserat dels på sina egna erfarenheter av att vara ny i landet.

Anne är tillsammans med Sofi Tegsveden Deveaux aktuell med Working in Sweden: The A-Z Guide.

Emil Molander

Emil Molander

Läromedelsförfattare

Etablerad läroboksförfattare i svenska som andraspråk, och erfaren lärare i yrkessvenska. Emil undervisar framförallt i sjukvårdssvenska för läkare och sjuksköterskor, och är just nu aktuell med Läkarsvenska: Hörförståelse och ordkunskap för utländska läkare och  Kroppen på svenska: illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal.

Sofi Tegsveden Deveaux

Sofi Tegsveden Deveaux

Författare

Erfaren lärare i svenska som främmande språk som även föreläser och handleder i svensk kultur och kulturell självmedvetenhet.

Sofi är tillsammans med Anne Pihl medförfattare till Working in Sweden: The A-Z Guideredaktör till Six weeks holiday: True stories about the myths and realities of working in Sweden och författare till Handbok i välkomnande svenska: Prata med dina utländska kollegor.

Vill du skriva för LYS?

Kontakta oss på redaktion@lysforlag.com

Lärare

Undervisar du i svenska som andraspråk eller som främmande språk och har ett visst behov av läromedel för dina kurser? Våra författare utvecklar läromedel och kurslitteratur enligt era behov, med fokus på relevans och tillämpbarhet.

Läromedelsförfattare

Har du en idé eller ett utkast till ett nytt läromedel i yrkessvenska? Vår redaktör och vår pedagogiska ledare samarbetar gärna med dig för att utveckla detta till en bok. Kontakta oss och berätta mer!

Utländsk författare

Kom du till Sverige som vuxen och vill berätta om dina erfarenheter av att komma in i det svenska arbetlivet? Skriv en bok! Vi är intresserade av facklitteratur och biografier och tar emot färdiga manuskript på svenska och engelska.