Emil Molander

Emil Molander

Läromedelsförfattare

Etablerad läroboksförfattare i svenska som andraspråk, och erfaren lärare i yrkessvenska. Emil undervisar framförallt i sjukvårdssvenska för läkare och sjuksköterskor, och är just nu aktuell med Kroppen på svenska: illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal.

 

Sofi Tegsveden Deveaux

Sofi Tegsveden Deveaux

Författare

Erfaren lärare i svenska som främmande språk som även föreläser och handleder i svensk kultur och kulturell självmedvetenhet.

Sofi är tillsammans med Anne Pihl medförfattare till Working in Sweden: The A-Z Guideredaktör till Six weeks holiday: True stories about the myths and realities of working in Sweden och författare till Handbok i välkomnande svenska: Prata med dina utländska kollegor.

Anne Pihl

Anne Pihl

Författare

Anne kommer ursprungligen från Irland och flyttade till Stockholm tillsammans med sin svenska man och nyfödda dotter 1998.

Nu arbetar hon som som konsult i relocation och håller i workshops i interkulturell kommunikation. Hon hjälper sina kunder att finna sig till rätta i Sverige, baserat dels på sina egna erfarenheter av att vara ny i landet.

Anne är tillsammans med Sofi Tegsveden Deveaux aktuell med Working in Sweden: The A-Z Guide.

Vill du skriva för PYS?

Kontakta oss på redaktion@lysforlag.com

Lärare

Undervisar du i svenska som andraspråk eller som främmande språk och har ett visst behov av läromedel för dina kurser? Våra författare utvecklar läromedel och kurslitteratur enligt era behov, med fokus på relevans och tillämpbarhet.

Läromedelsförfattare

Har du en idé eller ett utkast till ett nytt läromedel i yrkessvenska? Vår redaktör och vår pedagogiska ledare samarbetar gärna med dig för att utveckla detta till en bok. Kontakta oss och berätta mer!

Utländsk författare

Kom du till Sverige som vuxen och vill berätta om dina erfarenheter av att komma in i det svenska arbetlivet? Skriv en bok! Vi är intresserade av facklitteratur och biografier och tar emot färdiga manuskript på svenska och engelska.