Kommer 1 februari 2019:

Swedish for Parents

Language for life with a young family in Sweden

Att bli förälder kan vara tufft nog, men när detta sker i en ny kultur och en ny språkmiljö kan det bli en ännu större utmaning. Den nya rollen och ansvaret för barnet gör att man blir mer beroende av att förstå hur samhället och kulturen fungerar, och att man också kan göra sig förstådd med nya människor.

I en ny bok om att vara utländsk förälder i Sverige ger Sarah Campbell praktiska och konstruktiva tips på vad som förväntas socialt och i samhället, blandat med relevanta språkövningar och autentiska exempel.

Standupkomikern Al Pitcher bidrar med sina personliga erfarenheter, och Kreativa Karin berättar om det svenska fenomenet pyssel.

Ett måste för utlandsfödda föräldrar i Sverige.

 

  • Mer än 500 utvalda nyckelord kring barn och föräldraliv.
  • Praktisk och kulturell information om vardagsliv med barn i Sverige.
  • Användbara fraser för att ta kontakt med andra barnfamiljer.
  • Praktiska verktyg för att leva upp till outtalade förväntningar: allt från Lucia till vinterkläder och BVC.
  • Historier, perspektiv och insidertips från internationella familjer som har etablerat sig i Sverige.

Sarah Campbell

Sarah Campbell är en brittisk språkvetare och lärare som har undervisat i engelska och tyska i Storbritannien, Sverige, Italien och Indien. Hon har skapat läromedel i global kommunikation, och har undervisat kurser i globalt medborgarskap och lingvistik. Just nu gör hon en PhD i didaktik på Uppsala universitet.

2013 kom Sarah själv till Sverige med sin familj, och har använt sina egna erfarenheter som förälder i ett nytt land som inspiration för Swedish for Parents. Sarah tror att föräldrarollen, trots att den kan vara tuff, ger förutsättningar och möjligheter att komma in i sociala nätverk och samhället, och hennes bok ger goda råd och konstruktiva lösningar för att våga ta det steget.

 

Illustrationer av Cibele Guimarães