My Father Never Walked on Water

Kommer snart

I diket utanför en liten by på den rwandska landsbygden föds en pojke. Hans uppväxt kantas av tur: två namn och två födelsedagar, och han vinner en cykel på lotteri. Han är bäst i klassen och en framtid som präst väntar.

Man farorna lurar. Ormar i bananplanteringen bakom huset ger en första smak av äventyrslystnadens pris, och när inbördeskriget bryter ut hotas familjen. En tumultartad resa in till Kongo utan resa blir oundviklig för den unge mannen, som också får smak för pengar. Men det har också möss, och med de uppätna sedlarna kommer oturen.

My Father Never Walked on Water kommer i engelsk originalutgåva samt svensk översättning under 2019.

Drömmar går i kras men så tar livet en ny vändning och den unge mannen flyttar hastigt och lustigt till Kina för att studera. Det kinesiska äventyret visar sig senare vara vägen till värmländska Karlstad och Kil, där man kan gå på vatten!

My Father Never Walked on Water är ett äventyr över tre världsdelar, men också en skildring av en klassresa och generationsväxling. I sitt sökande efter den tur som präglade hans barndom konfronteras den unge D’amour med frågan om framgång är ett resultat av eget arbete, eller att man följer i andras fotspår.

D’amour Nordkvist

D’amour Nordkvist berättar med skärpa och precision om sin uppväxt i Rwanda, flytten till Kina, och hur han till slut hamnade i värmländska Kil.