Välj en sida

Parenting in Sweden: The A−Z Guide

Sofi Tegsveden Deveaux

Lär känna ditt barns hemland och bli mer säker i din föräldraroll.

Parenting in Sweden är boken för dig som är ny i Sverige och planerar att skaffa barn eller dig som precis flyttat hit med din familj. Den är också intressant läsning för dig som vill lära dig mer om svensk kultur och dess syn på barndom och föräldraskap. Här kan du fördjupa dig i mer än 600 uppslag och skapa dig en djup förståelse för det som många svenskfödda föräldrar redan vet eller tar för givet.

 • Lär dig hur Sveriges utbildningssystem fungerar och hur det svenska samhället ser på utbildning, lärande, betyg och akademiska prestationer, så att du kan ta genomtänkta beslut kring ditt barns utbildning.
 • Förstå hur den svenska sjukvården är uppbyggd och vart du ska vända dig när du behöver råd eller hjälp kring ditt barns hälsa eller utveckling. 
 • Känn dig säker på hur du ska klä ditt barn för olika väder och årstider och upptäck den svenska förkärleken för friluftsliv.
 • Få koll på oskrivna regler och etikett för socialt liv och vad svenska barn förväntar sig när de blir bjudna på födelsedagskalas, hälsar på andra barn och hur du kan få kontakt med deras föräldrar.
 • Utforska de värderingar som formar det svenska samhället syn på föräldraskap och familj, och få inblick i hur många svenska föräldrar uppfostrar sina barn.
 • Få överblick över typiskt svenska vanor och traditioner så att du är förberedd när ditt barn tar hem dem från förskolan och skolan. 
 • Lär dig vilka lagar och regler som gäller när du har barn i Sverige, och utveckla kommunikationsstrategier för bra kontakt med lärare, vårdpersonal och socialtjänst.
 • Upptäck vilka stöd och lösningar som finns och hur du och din familj kan använda dem för att trivas i Sverige.

Parenting in Sweden är i uppslagsformat så att du lätt kan hitta den information du behöver. 

Swedish for Parents

Sarah Campbell

Att bli förälder kan vara tufft nog, men när detta sker i en ny kultur och en ny språkmiljö kan det bli en ännu större utmaning. Den nya rollen och ansvaret för barnet gör att man blir mer beroende av att förstå hur samhället och kulturen fungerar, och att man också kan göra sig förstådd med nya människor.

I en ny bok om att vara utländsk förälder i Sverige ger Sarah Campbell praktiska och konstruktiva tips på vad som förväntas socialt och i samhället, blandat med relevanta språkövningar och autentiska exempel.

 • Mer än 500 utvalda nyckelord kring barn och föräldraliv.
 • Praktisk och kulturell information om vardagsliv med barn i Sverige.
 • Användbara fraser för att ta kontakt med andra barnfamiljer.
 • Praktiska verktyg för att leva upp till outtalade förväntningar: allt från Lucia till vinterkläder och BVC.
 • Historier, perspektiv och insidertips från internationella familjer som har etablerat sig i Sverige.

Standupkomikern Al Pitcher bidrar med sina personliga erfarenheter, och Kreativa Karin berättar om det svenska fenomenet pyssel.

Ett måste för utlandsfödda föräldrar i Sverige.

Buy both books

Save 15% if you purchase both books.

Förskola BINGO

Förskola BINGO

What is your experience of having children in Swedish förskola? Anything that should be added or omitted from this bingo sheet? Send us an email at redaktion@lysforlag.com or tag us on social media. We are @lysandelagom.Do you want to know more about how to connect to...

Webinars